2015. március 27., péntek

#Filmajánló Kingsman: A titkos szolgálat



" A titkos ügynök legjobbjai elegánsak, kifinomultak, felszerelésük a legkülönlegesebb (és leggyilkosabb) ketyerék gyűjteménye, és tudják, melyik whiskybe mennyi szódát szokás önteni. Töki (Taron Egerton) nem ilyen: ő átlagos, vagány utcagyerek: nagyszájú, simlis és nem riad vissza a balhéktól - viszont bátor, gyors és helyén a szíve. Talán ezért keresi meg őt egy magánkézben lévő titkos kémszervezet, a Kingsman egyik legjobb embere (Colin Firth): ha Töki is úgy akarja, a nagy hagyományú, és szigorú szabályok szerint működő cégnél modern James Bondot faragnak belőle. Ám a különlegesen veszélyes kiképzőidőszak gyorsan véget ér - de csak azért, mert az ügynökökre újabb, nagyobb veszélyek várnak. Valaki egymás után rabolja el a világ hírességeit, arisztokratáit és miniszterelnökeit. A szálak pedig egy őrült milliomoshoz (Samuel L. Jackson) vezetnek. "


Pár szó a filmről :

Imádtam a film minden percét, hiszen olyan nagy színészek játszanak benne, mint Colin Firth, Samuel L. Jackson. Na, de ők csak részesei a filmnek, hisz az egész film közepén Taron Egerton áll, aki Töki szerepében tündököl. Amellett, hogy nagyszerű színész, nagyon helyes is.  
Egy jó akció filmhez nem kell sok, vegyünk egy fő gonoszt, akit Samuel alakít, vegyünk egy oktatót aki ez esetben Colin és egy elfajzott gyereket, akinek számtalan lehetősége lenne, azon kívül, hogy folyamatosan sittre kerülne, Taron. 
Az egész odáig nyúlik vissza, hogy Töki édesapja a Kingsman kiképzésén eset el. Töki édesanyja ezek után megzuhant és nem épp a legjobb mostoha apa jelöltekkel állt elő fia számára. A jegyek romlottak, akár csak a viselkedés. Jöttek a balhék, a legutóbb pedig elvesztette a sulykot. A medál amit még gyerekként kapott menti meg.  Mentora lesz, aki még az édesapját is ismerte, taníthatja. Töki vállalja a feladatot, de a címért meg kell küzdenie, teljesíteni a feladatott és haza küldeni a többieket. Kívülálló közöttük, mindenki elit iskolában tanult és azt hasznosítja, ő pedig az utcán szerzet tapasztalatait használja fel. Sorra veszi az akadályokat, de amikor a végén egy óriási baki, egy kiskutya miatt nem ő lesz a szolgálat új üdvöskéje, vissza tér hétköznapi teendőihez. Mentora halálával, nem hagyhatja a gonoszt győzni.  
Töki hihetetlenül bátor és olyan útra lép, ami számtalan veszélyt jelenthet neki még az életben. 
Ha szereted az akciót, a bunyókat, a lövöldözést akkor ezt a filmet mindenképp látnod kell. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése